Veel klachten aan spier- of peesweefsel, zoals een tenniselleboog, hielspoor, achillespeesontsteking of een overbelasting van een schouderpees, zijn hardnekkig. Door de slechte doorbloeding van peesweefsel verloopt het herstel daarvan vaak langzaam. Elke spier- of peesklacht is bovendien anders en vereist zijn eigen behandeling.
Hoe ontstaan spier- of peesklachten?
De oorzaak van spier- en peesklachten kan zijn een ongeluk of verkeerde beweging tijdens het sporten, zoals bij een spier- of peesscheur of een verrekking. Ook kan er pijn ontstaan door overbelasting van spieren en pezen door verkeerd opbouwen van belasting, verkeerd schoeisel of andere sportmaterialen.
Wanneer is sprake is van een traumamoment of schade, is het van belang dat in de eerste, acute fase het weefsel vooral rust krijgt, dat het probleemgebied gekoeld wordt en dat een eventuele breuk uitgesloten kan worden. Na een aantal dagen rust kan langzaam het gebruik van de spier of pees weer opgebouwd worden. Als het spier- en peesweefsel niet in het ‘normale’ tijdsverloop herstelt, moet gekeken worden naar eventuele belemmeringen die dit herstel in de weg zitten. Behandeling door een fysiotherapeut biedt hierbij uitkomst.
Fysioteam Toekomst
Onze fysiotherapeuten proberen na een analyse van jouw blessure en pijnpunten met hun behandeling het genezingsproces te bevorderen en op te lossen. Uit het onderzoek van de fysiotherapeut zal blijken welke behandeling het beste resultaat gaat opleveren zodat jij je weer vrijelijk kunt bewegen.
Heb jij last van een opspelende spier of pees? Neem vandaag nog contact op met Fysioteam Toekomst voor de mogelijkheden.