page-slider

Easy Taping

Easy taping

Bij Easy taping brengt de fysiotherapeut een elastische, hypoallergene tape aan op het lichaam om zo de spieren makkelijker te laten bewegen in de juiste richting en om de bloedcirculatie en lymfeafvoer te stimuleren. De aangebrachte tape ondersteunt het gewricht door de stabiliteit te vergroten, het bewegingsgevoel te stimuleren en de bewegingsrichting van het gewricht te ‘sturen’. Easy taping kan daarnaast een positief effect hebben op het zenuwstelsel.

Hoe werkt Easy tape?
Easy Tape is een rekbare tape met een zelfklevende laag. Het lichaamsdeel waar dit op aangebracht wordt hoeft niet volledig te worden ingetapet, een enkele laag Easy Tape op de huid is voldoende. De elastische werking zorgt ervoor dat het effect via de huid wordt aangezet en zet de gewrichten en spieren niet vast, maar houdt ze bewegelijk. Hierdoor blijft de circulatie intact of wordt deze juist gestimuleerd. Door de tape middels een speciale techniek aan te brengen, biedt de tape de ondersteuning die nodig is en helpt het het lichaam op een natuurlijk wijze te herstellen. Groot voordeel van de tape is dat deze nat mag worden en meerdere dagen kan blijven zitten.

Wanneer wordt Easy taping ingezet door Fysioteam Toekomst?
Easy taping is een van de onderdelen van een behandeling wordt gebruikt bij gewrichtsklachten, spierproblemen en overbelastingen. Ook voor houdingsproblemen, sportblessures, ontstekingen of vochtophopingen zetten wij Easy taping in. Easy taping alleen is geen oplossing, dit wordt altijd ingezet in combinatie met oefeningen, behandelingen door de fysiotherapeut zelf en maakt als zodanig onderdeel uit van een compleet behandelplan.