page-slider

Enkel & voet

Enkel

De voet bestaat uit 26 afzonderlijke beenderen, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren en pezen. Ondanks deze hoeveelheid is de voet een zeer stevig en stabiel onderdeel van het lichaam. Je kunt je eigen echter wel voorstellen dat er door de zware belasting die de voeten te verduren krijgen makkelijk pijnklachten kunnen ontstaan.

Welke enkel- en voetklachten bestaan er eigenlijk?
De meest voorkomende klacht van de enkel is een verstuiking/verrekking  of een gescheurde enkelband. Deze klachten ontstaan vaak bij een trauma waarbij iemand ‘door de enkel’ gaat.

In de voet is de meest voorkomende klacht de fascitis plantaris ( in de volksmond vaak hielspoor genoemd). Klachten die iemand dan ervaart is vooral pijn onder of rondom de hiel bij het starten van activiteit (met name de eerste paar passen na het uit bed stappen) of bij langer staan en lopen.

Maar ook problemen met de middenvoet, tenen of de achillespees komen vaak voor, maar gelukkig zijn al deze klachten vaak goed te behandelen.

Fysioteam Toekomst
Klachten aan de voet of enkel zijn ontzettend vervelend. Onze fysiotherapeuten gaan direct met jou aan de slag om het herstel in te zetten en te zorgen dat jouw klacht verholpen wordt. We maken een behandelplan waarbij jij door middel van oefeningen en gerichte behandeling binnen de kortste keren weer op de been bent. De oefeningen zijn gericht op herstel maar ook op het verbeteren van houding en gebruik van enkel en voet. Zo leer je jouw enkel en voet weer op de juiste manier te gebruiken om herhaling te voorkomen.

Het proberen waard? Neem vandaag nog contact op met Fysioteam Toekomst.