page-slider

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is continu in beweging. Lopen, fietsen, rennen, tillen, zelfs om te zitten gebruik je spieren, botten en gewrichten. Ons lichaam is een evenwichtig geheel en pas als iets dat evenwicht verstoort merk je dat dat niet vanzelfsprekend is. Wanneer pijnklachten jou belemmeren om de dingen te doen die je gewend bent of wilt doen besef je hoe ingewikkeld het lichaam in elkaar steekt.

Een fysiotherapeut helpt jou in het verhelpen van deze problemen. Door een uitgebreide analyse van klachten en onderliggende problematiek komt hij/zij tot een professioneel advies en indien nodig een behandelplan die ervoor zorgt dat jij beter gaat functioneren en je doelstellingen behaalt.

Wat doet een fysiotherapeut van Fysioteam Toekomst?
Wanneer jij met een klacht bij Fysioteam Toekomst binnenstapt gaan we eerst het gesprek aan. Waar is de klacht ontstaan? Waar doet het pijn en welke beweging veroorzaakt die pijn? Dit brengt de klachten in kaart en helpt de fysiotherapeut in het vaststellen van de klacht.

Vervolgens volgt het lichamelijk onderzoek om deze klacht beter in kaart te brengen. Door onder andere metingen en het testen van gewrichten, spieren en zenuwen probeert de fysiotherapeut de precieze oorzaak van het ongemak te vinden en hiervoor een behandelplan op te stellen. Hieruit wordt een verwachte prognose opgesteld en welke behandelmethode vanuit de literatuur het meest geschikt is bij de klachten in combinatie met de persoonlijke voorkeur van de patiënt om de doelstellingen te bereiken.

Hoe verloopt een fysiobehandeling?
Voor de behandeling zelf gebruiken wij wij diverse behandelmethoden, allemaal volgens de laatste wetenschappelijke literatuur. Hiermee werken we samen aan jouw herstel. Alle fysiotherapeuten van Fysioteam Toekomst blijven zich voortdurend bijscholen om zo het kennispeil op een hoog niveau te houden en jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Tijdens het behandelproces blijven we daarom het herstel nauwkeurig monitoren en sturen gedurende het proces het behandelplan bij waar nodig. Het is daarom van belang om in gesprek te blijven en veranderde situaties te melden. Dit helpt ons jou beter te laten herstellen.

De behandelingen kunnen een-op-een plaatsvinden in een van de behandelruimtes of in de oefenzaal, waar Fysioteam Toekomst beschikt over oefenapparatuur om zo optimaal mogelijk te kunnen revalideren. Wanneer je door omstandigheden niet in staat bent naar de praktijk te komen, is een behandeling thuis ook mogelijk. Dan komt de fysiotherapeut op afspraak langs om je daar te behandelen.

Uitgebreide, specialistische kennis van behandelmethoden
Weer vertrouwen krijgen in je lichaam door actief te bewegen onder begeleiding is ontzettend belangrijk om klachten blijvend te verhelpen. Samen gaan we aan de slag om jouw knelpunten te vinden en te behandelen.

Fysioteam Toekomst heeft veel specialisaties in huis. Van Manuele therapie om je te helpen herstellen van een blessure tot kinderfysiotherapie en van Dry Needling tot McKenzie. De fysiotherapeut maakt in overleg met de patiënt een behandelplan waarin gekozen wordt voor de meest geschikte methode en techniek voor jouw herstel. Elke klacht is uniek en vereist zijn eigen behandelplan en de therapeuten van Fysioteam Toekomst helpen je graag weer op weg.