page-slider

Elleboog

Elleboog

De elleboog verbindt de onderarm en de bovenarm. Hierbij zijn de botten in de onderarm, het spaakbeen en de ellepijp verbonden met het bot in de bovenarm. Naast het buigen en strekken van de boven- en onderarm is in de onderarm ook nog een draaibeweging mogelijk. Deze verschillende bewegingsmogelijkheden zorgen ervoor dat de elleboog een complex geheel is waar botten, spieren, pezen en zenuwen samenkomen.

Welke klachten kunnen ontstaan in de elleboog?
Een frequent voorkomende klacht bij de elleboog is de tenniselleboog. Dit is een overbelasting van de onderarmstrekkers. Veel minder bekend is de golferselleboog waar de oorzaak ook te vinden in de aanhechting van de pezen te vinden is. Slijtage als gevolg van artrose zorgt ook voor klachten, net als het lang niet gebruiken van de elleboog door een het gebruiken van gipsverband na een breuk in de arm. Hierdoor raakt het gewricht vaak beperkt en voelt deze pijnlijk aan bij het bewegen.

Fysioteam Toekomst
Onze fysiotherapeut doet gericht onderzoek naar de oorzaak van jouw klachten. Door te kijken waar jij beperkt wordt in je bewegingen, wat jouw pijn veroorzaakt en hoe jij je beweegt komt  de therapeut tot een totaal behandelplan. Samen gaan we aan de slag om aan het herstel te werken en de pijn te verminderen of weg te nemen. Door oefeningen uit te voeren die de spieren, pezen en gewrichten dwingen op de juiste manier te bewegen en de belastbaarheid te verhogen wordt pijn in de toekomst vermeden.

Heb jij pijn aan je elleboog? Neem vandaag nog contact op met Fysioteam Toekomst en vind een oplossing voor jouw klachten.