page-slider

Rug

Manuale therapie

Rugklachten zijn veel voorkomend en zorgen in het dagelijks leven voor veel pijn en beperkingen. Gelukkig zijn rugklachten vaak prima te verhelpen en is ernstige of blijvende schade zeldzaam. In de meeste gevallen herstelt rugpijn uit zichzelf bij voldoende beweging. Lage rugpijn kan ontstaan door overbelasting, maar vaak is de precieze oorzaak niet te achterhalen. Te zwaar tillen, te vlug tillen of het maken van een verkeerde beweging spelen hierbij vaak een rol. Het waarom van klachten aan de lage rug is niet altijd direct duidelijk. Vaak spelen meerdere oorzaken een rol. Ook de mate van de belastbaarheid van het lichaam kunnen van invloed zijn op de klachten. Bijvoorbeeld stress kan een negatieve invloed hebben op het ontstaan maar ook het niet verdwijnen van rugklachten.

De oorzaak van jouw rugklachten achterhalen
Samen met jouw fysiotherapeut van Fysioteam Toekomst breng je de klachten in kaart en de therapeut probeert de oorzaak zo goed mogelijk boven water te krijgen. Door metingen uit te voeren worden jouw beperkingen geanalyseerd en zal het probleempunt gevonden worden. In het unieke behandelplan stellen we doelen voor jouw herstel en bepaalt de fysiotherapeut samen met jou welke behandelmethode het meest geschikt is om jouw rugklachten te behandelen.

Fysioteam Toekomst
Fysioteam Toekomst heeft een aantal specifieke behandelprogramma’s die uitgaan een actieve aanpak. Je moet dus zelf ook aan de slag om van de pijn af te komen. Samen gaan we aan de slag om in de toekomst geen of minder last meer te hebben van jouw rug. Denk hierbij aan het verbeteren van de beweeglijkheid van rug en heupen, het rekken en ontspannen van de spieren en het verbeteren van de coördinatie van buik- en rugspieren. Deze behandelingen en oefeningen kun je thuis uitvoeren of onder begeleiding in onze oefenzaal.

Ook last van je rug? Neem vandaag nog contact op met Fysioteam Toekomst om van jouw rugklachten af te komen.