page-slider

Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

Bewegen is gezond. Welke sport je ook beoefent, je daagt je lichaam uit om het beste uit zichzelf te halen. Sporten brengt echter ook risico’s met zich mee. Overbelasting van spieren, verkeerd gebruik van spieren en valpartijen kunnen zorgen voor vervelende sportblessures. Een fysiotherapeut begrijpt wat er in het lichaam gebeurt wanneer het een sportinspanning doet en waardoor sportbelasting op spieren plaatsvindt. Hierdoor kan de fysiotherapeut zich richten op genezing, preventie en verbetering.

Wat doet de sportfysiotherapeut bij Fysioteam Toekomst?
De fysiotherapeut analyseert de klachten en stelt een behandelplan op gericht op de mogelijkheden en de sport die je beoefent. De fysiotherapeuten van Fysioteam Toekomst hebben cursussen gedaan gericht op sportrevalidatie en zijn er voor elke sporter, professioneel en recreant. Jouw sport is belangrijk voor je en de fysio wil ervoor zorgen dat jij deze zo snel mogelijk weer kunt uitoefenen.

Hoe ziet een behandeling bij de sportfysiotherapeut eruit?
Uiteraard zijn de behandelingen gericht op de sport die je beoefent. Samen met de fysiotherapeut train en oefen je om jouw oude niveau te bereiken en de blessure te genezen. Wanneer je op professioneel niveau sport zal de fysio in overleg met de trainer/coach jouw trainingsschema aanpassen om het herstel zo spoedig en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hierbij kan de focus worden gelegd op coördinatie, stabiliteit en kracht. Dit is afhankelijk van de aard van de problematiek. Ook besteedt de fysio aandacht aan snelheid, lenigheid en natuurlijk uithoudingsvermogen.

SportrevalidatieAfhankelijk van de sport die jij uitoefent ligt de mix anders en wordt de behandeling aangepast. De fysiotherapeut geeft je verschillende oefenprogramma’s die je thuis of in de oefenruimte in de praktijk kunt uitvoeren, geeft je advies voor de normale sporttrainingen en waar nodig wordt gebruik gemaakt van taping, easy taping en heel soms braces.