page-slider

Nek

Nek

Pijn in de nek of schouders door langdurig bureauwerk? Overdag zware fysieke inspanningen doen en ’s avonds kapot zijn doordat je nek moe aanvoelt en je last van hoofdpijn krijgt? Deze klachten komen vaker voor dan je denkt en kunnen voor een belemmering zorgen in hetgeen je wilt en kunt doen. Bij Fysioteam Toekomst willen wij je graag helpen om dit probleem op te lossen.

Hoe komt het dat ik nekpijn heb?
Nekpijn ontstaat vanuit de nekwervelkolom. Het kan zich concentreren op de nek alleen, maar ook uitstralen naar de schouders, armen, bovenrug of borst. Ook kan het uitstralen naar het hoofd. Er zijn meerdere oorzaken van nekpijn; de pijn kan ontstaan doordat de gewrichten in de nek niet goed bewegen, de spieren te gespannen zijn of juist niet sterk genoeg zijn. Tevens speelt houding vaak een grote rol bij het ontstaan van nekpijn.

Tijdens de intake zullen wij met een vraaggesprek en onderzoek de oorzaak van de klachten proberen te achterhalen. In de meeste gevallen is de nekpijn met fysiotherapie en/of Manuele therapie te verhelpen. Wij zullen echter tijdens de intake screenen om te kijken of u bij ons op de juiste plaats bent. Bij vermoeden op ernstige klachten of klachten die niet afkomstig zijn uit het bewegingsapparaat zullen wij jou doorverwijzen naar de huisarts voor verder onderzoek.

Een bezoek aan de huisarts is sinds de komst van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) in 2007 niet meer nodig, zijn er echter zeer hevige klachten in combinatie met onder andere koorts, overgeven of flauwvallen raden wij aan om eerst zo snel mogelijk contact op te nemen met jouw huisarts.

Fysioteam Toekomst
Na de intake, het onderzoek en diagnosestelling stellen wij samen met jou een behandelplan op die gericht is om jouw doelstellingen te bereiken. Deze is erop gericht om de pijn te bestrijden en spieren en gewrichten weer normaal te laten functioneren. Door een combinatie van oefeningen en behandeling door een van onze therapeuten worden de probleempunten aangepakt.

Last van je nek en wil je dit aanpakken? Neem vandaag nog contact op met Fysioteam Toekomst voor een intakegesprek.