page-slider

Schouder

Schouder

De schouder is het meest complexe gewricht in ons lichaam. Het bestaat niet alleen uit een kop en een kom, maar vormt samen met het sleutelbeen, schouderblad en bovenarm de schoudergordel. Deze botstukken zorgen samen voor beweging in onze armen. Doordat de botten relatief weinig steun aan elkaar bieden is de stabiliteit afhankelijk van de spieren en pezen die ze bij elkaar houden. Dit maakt de schouder een kwetsbaar geheel.

Hoe ontstaan schouderklachten?
Schouderklachten ontstaan vaak als gevolg van structurele overbelasting, sport of een verkeerde houding. Langdurig dezelfde bewegingen maken, zittend werk met een verkeerde houding en bovenhandse sporten zorgen vaak voor pijnklachten in de schouderregio. Ook als gevolg van een ongeluk of degeneratie kunnen pijnklachten ontstaan. Vanwege de complexiteit van de schoudergordel kunnen zeer makkelijk klachten ontstaan, alle schakels in de keten moeten goed kunnen functioneren om normaal te kunnen bewegen. Door langdurig dezelfde bewegingen te maken kunnen bijvoorbeeld pijn of ontstekingen ontstaan. Daarnaast gaan schouderklachten vaak gepaard met nekklachten. Enkele vaak voorkomende schouderklachten zijn:

  • Impingement klachten (o.a. slijmbeurs- en peesontsteking)
  • Frozen shoulder
  • Na operaties
  • Schouder prothese/ omgekeerde schouder prothese
  • Klachten vanuit omliggende structuren (nek, bovenrug, schoudergordel)
  • Labrumletsel

Fysioteam Toekomst
Bij Fysioteam Toekomst gaan we direct aan de slag met jouw schouderklachten. Onze fysiotherapeut maakt een analyse van de klachten en onderzoekt de oorzaak. Hieruit volgt het persoonlijk behandelplan en gaan we aan de slag om jouw klachten te verminderen en te verhelpen. Door behandelingen, maar ook oefeningen die je zelf thuis of in onze oefenzaal uitvoert, bereiken we samen het einddoel: het verhelpen van jouw schouderklacht.

Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal? Neem dan vandaag nog contact op met Fysioteam Toekomst voor de mogelijkheden.