page-slider

Voeding en wetenschap

KPNI

Mijn naam is Patricia Lautenschutz, het gezicht achter Elements kPNI. Moeder van twee dochters en met ons gezin woonachtig in Volendam. In mijn dagelijks leven, ben ik een echte ‘health passionate’ en gedreven om de meest complexe ziektebeelden te doorgronden, zodat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen met hun begrepen en onbegrepen gezondheidsproblemen.

 Dit doe ik met mijn kennisachtergrond, die is begonnen met een bachelor en master in Voeding en Gezondheid bij Wageningen University. Vakken als fysiologie, immunologie, celbiologie, biochemie, farmacologie, metabole aspecten van voeding, psychologie, medicijnkunde en microbiologie vormden de basis van deze studie tot “Voedingsdeskundige MSc”.

 In de daaropvolgende jaren heb ik me verdiept in de effecten van voedingsstoffen op de lichaamsfysiologie. Ik leerde hoe het hormonale systeem, het immuunsysteem en de stofwisseling met elkaar samenwerken en afhankelijk zijn van, of worden beïnvloed door voedingsstoffen. Gaat het ergens in deze systemen mis, dan leidt dat tot klachten die kunnen gaan van kwaad tot erger, en kunnen eindigen in ziekte. In de opleiding klinische psychoneuroimmunologie (kPNI) werd deze kennis nog dieper doorgrond en verder uitgebreid.

 kPNI is een metadiscipline dat kennis uit vele, zo niet alle, medische disciplines samenbrengt. En dat is belangrijk, want alleen een focus op het symptoom of orgaan dat is aangedaan gaat vaak voorbij aan de werkelijke oorzaak, die elders kan liggen in onder andere de voeding, de psyche, het beweegpatroon, de sociale omgeving of zelfs stress vroeg in het leven. En zo onderzoekt de kPNI het functioneren van en de interacties tussen alle lichaamssystemen in relatie tot de genetische gevoeligheid, epigenetica en onze leefomgeving in de breedste zin van het woord, in relatie tot gezondheid en ziekte.

 In de praktijk breng ik in tijdens het vraaggesprek de werkingsmechanismes achter iemands’ aanwezige symptomen, signalen en gezondheidsproblemen tot op celniveau in kaart. Met de verstrekte informatie kan ik ontdekken hoe een symptoom of ziekte bij deze persoon heeft kunnen ontstaan. En als je weet hoe iets werkt, dan kun je het beïnvloeden!

 Met voor de bezoeker frisse kennis en inzichten over de gezondheidssituatie en een blik op de toekomst starten we vervolgens de behandeling met persoonlijke voedings- en leefstijladviezen die we op een haalbaar tempo implementeren. En dat is wat ik met veel passie en gedrevenheid mag doen.

 De benadering van de kPNI is de geneeskunde van de toekomst, daar geloof ik in.

 Je kunt bij Elements terecht met onder andere de volgende gezondheidsproblemen

•             Spijsverteringsklachten (prikkelbaredarmklachten, inflammatoire darmziektes, anders)

•             Huidproblemen (acne, eczeem, psoriases)

•             Hormonale klachten (menstruatiestoornissen, overgangsklachten, lipoedeem)

•             (Auto)-immuunziektes (Hashimoto, graves, gewrichtsproblematiek of anders), allergieën en intoleranties

•             Hoofdpijn, migraine, stemmingsproblematiek

•             Een zwangerschap(swens) (een goede voorbereiding maakt een groot verschil voor het ziekterisico van je kindje later in het leven!) of voedingsadvies voor je kindje.

Staat jouw klacht er niet bij? Stel me gerust een vraag via het contactformulier. Ik vertel je graag of ik iets voor je kan betekenen.

 Check ook eens mijn website om te zien of de extra informatie die je hier vindt je vraag of interesse kan beantwoorden: www.elementskpni.nl

Gezonde groet,

 Patricia Lautenschutz MSc

 Voeding en Gezondheidswetenschapper

Orthomoleculair kPNI therapeut

Tel: +31612114415